Моуриньо: Играхме срещу много опитен отбор


Н. Гавазов

Моуриньо: Играхме срещу много опитен отбор

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за мача от International Champions Cup с Милан, в който "сините" победиха "росонерите" с 2:0 и се класираха за финала на турнира, където ще премерят сили с Реал Мадрид.

"Това бе много труден мач, Милан е много опитен отбор. Погледнете само полузащитата им - Монтоливо, Мунтари и Боатенг. Всички те знаят как се играе футбол. Масимилиано Алегри отдавна ръководи отбора и това е тактически много зрял тим, който умее и добре да се защитава.

Днес ние играхме по схема 4-2-3-1, имахме само двама полузащитника - Ван Гинкел и Есиен, а завършихме срещата с Оби и Рамирес. Разполагаме с много креативни играчи, които поддържат нападателя. Азар, Шюрле, Моузес, Де Брюйне - изборът на качествени изпълнители е много голям.

Понякога нападателите правят много, но не могат да вкарат. Торес игра силно, а имаше само пет дни тренировки заради участието си в Купата на Конфедерациите. Все още не е напълно готов, но отношението му към работата впечатлява. Длъжен съм да благодаря на всички мои нападатели, всички те играят за отбора", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
91