Венгер: Отборът се измори


Н. Гавазов

Венгер: Отборът се измори

Мениджърът на Арсенал Асрен Венгер сподели мнението си за играта на отбора в мача срещу Галатасарай от мини-турнира Emirates Cup. Както е известно, "артилеристите", които водеха в резултата, допуснаха два гола в края на срещата и губейки с 1:2, пропуснаха да спечелят трофея. Френският специалист оправда случилото се на "Емирейтс" с умора в играчите му.

"Проведохме две съвършено различни полувремена. През първата част играхме много добре и контролирахме ситуацията. Но на нас не ни достигнаха сили да поддържаме същото темпо през второто полувреме, отборът се задъха. Не успявахме да държим топката под контрол и бяхме наказани. Но това е добра подготовка.

Доволен съм от играта на Саного. Отчитайки, че той се присъедини отскоро към нас и тренира само три или четири дни, това, което демонстрира ме обнадежди.

Дрогба се справи много добре през времето, което игра. Той не е загубил своите способности - запазил е физическата си сила, умението да играе умно и да реализира своя шанс.

Но накрая бяхме изморени, особено Мертезакер, който игра два мача без да бъде сменен, а точно се прибра от Азия. Дрогба се възползва от ситуацията. Честно казано, дузпата бе много спорна. Дрогба, както винаги е с репертоара си", заяви Венгер.

 

  Сподели
215