Дрогба отново наказа Арсенал, Галатасарай печели турнира (видео)


В. Мухарски

Дрогба отново наказа Арсенал, Галатасарай печели турнира (видео)

С два гола на Дидие Дрогба Галатасарай обърна Арсенал и победи с 2:1 в последния мач от турнира "Емиратс Къп". По този начин турският шампион спечели и трофея, след като вчера победи Порто с 1:0. Арсенал приключи турнира без победа.

"Артилеристите" откриха резултата чрез Тио Уолкът в 40-ата минута. Тио Уолкът отправи остро центриране от лявото крило, защитник се опита да изчисти с глава но не достигна топката и излъга вратаря Муслера, който изгледа как кълбото влиза във вратата. Играчите на Арсенал имаха и на два пъти имаха претенции за дузпи, но съдията не ги уважи.
  Didier Drogba of Galatasaray embraces Bacary Sagna of Arsenal following their pre-season Emirates Cup soccer match at Emirates Stadium in London
За сметка на това реферът отсъди спорна дузпа за Галатасарай за сблъсък между Дрогба и Микел. Бившият играч на Челси отбеляза от бялата тока, а малко преди края на срещата отново той вкара победния гол. Уесли Снайдер му даде чудесен пас в наказателното поле, нападателят с едно докосване финтира Мертезакер и от десет метра простреля Шчесни за крайното 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
236