Венгер: Ще бъдем активни на трансферния пазар


Н. Гавазов

Венгер: Ще бъдем активни на трансферния пазар

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че отборът му е способен да се конкурира с грандовете във Висшата лига без да се подсили с нови футболисти. Според мнението на французина, "артилеристите" може да минат и без подсилване това лято, за да се борят наравно с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси.

"Разбира се. Аз съм убеден в това. Смятате ли, че мога да седя тук и да говоря, че нямаме никакви шансове за титлата с тези играчи, с които разполагаме в момента", заяви Венгер.

В същото време Венгер, който до този момент предпочиташе да не коментира трансферната активност на своя клуб, все пак потвърди, че Арсенал наистина е направил предложение за Луис Суарес и обеща, че до края на лятото "артилеристите" ще бъдат много активни на трансферния пазар.

"Никога по-рано не съм говорил, че сме отправили предложение към Ливърпул за трансфера на Суарес, но сега мога да потвърдя, че ние отправихме едно питане. Не мога да разглася други детайли. Ако при нас се появи нова информация, аз ще ви я съобщя. Ние искаме да спазваме определени правила при извършване на трансферите и уважаваме другите клубове", каза още наставникът на Арсенал.

"Пред нас има още един месец и ние активно ще работим на трансферния прозорец, за да подсилим състава. Но аз не искам да говоря за конкретни имена, защото не вярвам, че това ще опрости процеса на преговорите", завърши Венгер.

 

  Сподели
139