Рууни е твърд в желанието си да напусне Юнайтед


Н. Гавазов

Рууни е твърд в желанието си да напусне Юнайтед

Нападателят Уейн Руууни игра за Манчестър Юнайтед в мача при затворени врати срещу Бетис, но ситуацията около бъдещето на футболиста продължава да бъде напрегнато. Както е известно, до този момент Дейвид Мойс нямаше възможност да разчита на Рууни, който се възстановяваше от травма на подколянното сухожилие.

В събота Уейн излезе на терена заедно с Неманя Видич, Нани и Хавиер Ернандес и помогна на "червените дяволи" да постигнат убедителна победа. Този успех по никакъв начин не променя намеренията на Рууни, според информацията, 27-годишният англичанин продължава да желае да напусне "Олд Трафорд" и в близките дни се очаква да пусне официална молба за трансфер.

"Сега стана известно, че Уейн е взел решение да напусне Юнайтед. Дейвид Мойс няма към това никакво отношение. Той просто чувства, че има нужда от ново изпитание. В клуба подозират, че през следващата седмица Рууни ще подаде молба за трансфер", съобщава източник от "Олд Трафорд".

В същото време Челси продължава да "държи ръката си върху пулса на ситуацията" и се готви да изпрати оферта от 40 милиона паунда. Първото предложение на "сините" за Рууни, което бе в размер на 30 милиона паунда, "червените дяволи" отклониха и заявиха, че Уейн не се продава.

 

  Сподели
83