Сагата със Суарес набира обороти


Н. Гавазов

Сагата със Суарес набира обороти

Сагата с напускането на Луис Суарес на Ливърпул започва да набира обороти, след като тази вечер стана известно, че уругвайският нападател възнамерява да подаде официална молба до ръководството за трансфер. Освен това, Суарес може да се обърне към съда, който да разреши всички разногласия с настоящия му клуб.

Според информациите, Ливърпул е обещал на уругваеца, в случай, че мърсисайдци не успеят да се класират за Шампионска лига, играчът да бъде даден на друг отбор, който се състезава в най-престижния европейски турнир. Тази клауза е била договорена между страните през 2012 година, като при това в нея се посочвало, че е достатъчно заинтересувания клуб да заплати 40 милиона паунда. Единственото условие е било Суарес да не преминава в Манчестър Юнайтед, който е исторически съперник на Ливърпул.

На практика, мърсисайдци са очаквали, че такава сделка могат да направят само клубове като Реал Мадрид или Барселона, но не и Арсенал. Намерението на "червените" е било да не се позволи да бъде подсилен пряк конкурент в борбата за Шампионска лига.

Обещанието е било устно, но от лагера на Суарес никой не можел да предположи, че толкова уважаван клуб като Ливърпул ще се държи като търговец на пазар. Представителите на нападателя се надявали, че клубът ще удържи на думата си.

Сега, когато Арсенал отправи своето предложение от 40 милиона и един паунд, Луис е разчитал, че тази клауза ще влезе в сила и той спокойно ще премине в отбор, който се състезава в Шампионска лига. Ливърпул обаче пренебрегнал категорично договорката от миналата година, отказвайки да даде нападателя на "артилеристите", за които се предполага, че ще бъдат конкуренти на мърсисайдци в борбата за топ 4.

В същото време от лагера на Суарес продължават да настояват устната клауза да бъде спазена, но Ливърпул не желае повече разговори на тази тема. "Червените" са готови на среща само при положение, че Арсенал предложи 50 милиона паунда за играча.

Обстановката на "Анфийлд" в момента е нажежена, пресата също допринася за това, а не е изключено Суарес открито да се разбунтува и на практика да лиши клуба от услугите си. Агентът на южноамериканеца пък обмисля варианта да се обърне към съда, който да разреши спора между страните.

Относно Арсен Венгер, той изчаква Суарес и Ливърпул да се разберат помежду си, след което да вземе решение за по-нататъшните си действия.

 

  Сподели
164