Венгер е убеден, че Арсенал е силен и без нови играчи


Н. Гавазов

Венгер е убеден, че Арсенал е силен и без нови играчи

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че отборът има шанс за успех дори без да привлича нови футболисти. От началото на лятото френският специалист се сблъсква с критиките на част от феновете на тима за това, че не бърза с покупките, но мениджърът е убеден, че и без това разполага с добър отбор.

"Ние както преди се опитваме да подсилим отбора, но също така разполагаме с фундамент от млади футболисти, които имаха възможността да започнат да трупат опит направо във Висшата лига, като Шчесни, Дженкинсън, Чембърлейн, Уилшър, Рамзи, Уолкът - това е уникално, никой не е правил подобно нещо досега", заяви Венгер.

"Тези играчи имат специална връзка помежду си и те се намират в подем, все още не са достигнали своя пик. През следващия сезон ще са по-добри и аз съм убеден, че през следващия сезон ние ще сме по-силни. Фантастично проведохме края на годината, спечелвайки осем от десет мача. Проведохме добре подготовката за новия сезон и за първи път от няколко години не сме загубили нито един играч. Нашата цел е да пренесем тази увереност на старта на новия сезон и е много важно да започнем успешно кампанията си", допълни французинът.

 

  Сподели
255