Суарес няма да се обръща към арбитража на Висшата лига


Н. Гавазов

Суарес няма да се обръща към арбитража на Висшата лига

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес се отказа от идеята да прибегне до арбитража на Висшата лига относно трактовка на пункт в своя договор. До неотдавна 26-годишният уругваец смяташе, че Ливърпул е длъжен да приеме всяко едно предложение за неговата покупка, ако офертата надвишава 40 милиона паунда, тъй като подобна точка наистина съществува в контракта на уругваеца.

Както съобщава британската преса, юристите на Ливърпул са успели да убедят Суарес в това, че даденият пункт не задължава клуба да го продаде. В крайна сметка Луис се е примирил с това, че трансферът му в Арсенал за 40 милиона и един паунд може да не се състои.

"Проучихме много подробно това условия. Единственото, което ни задължава е добросъвестно да започнем преговори за бъдещето на Луис. Няма абсолютно никакво задължение да го продадем и това трябва да бъде пределно ясно", съобщиха от ръководството на Ливърпул.

Този обрат на събитията поставя мениджъра на Арсенал Арсен Венгер в много сложна ситуация - или Венгер трябва да се откаже от главната си трансферна цел, или да подобри предложението си до 50 милиона паунда.

 

  Сподели
253