Реал Мадрид и Тотнъм започват преговори за Гарет Бейл


Н. Гавазов

Реал Мадрид и Тотнъм започват преговори за Гарет Бейл

Реал Мадрид и Тотнъм съгласуваха датата на първия кръг на преговорите за трансфера на Гарет Бейл в лагера на испанския клуб. Според информацията, на срещата Флорентино Перес ще предложи на Даниел Леви 100 милиона евро за футболиста. Реал е готов да осигури тази сума или с плащане в кеш, или с включване в сделката на Фабио Коентрао и Анхел Ди Мария.

Срещата между двамата президенти ще се състои на 6 или 7 август в Маями. Коентрао е оценен на 20 милиона евро, а Ди Мария на 35 милиона.

Както е известно, снощи се появиха информации, че Тотнъм е отклонил предложението на Реал Мадрид за уелското крило, но в крайна сметка ръководството на "шпорите" се е принудило да се съгласи да седне на масата на преговорите заради желанието на Гарет да премине на "Сантяго Бернабеу". Съобщава се, че Даниел Леви е прекъснал отпуската си в САЩ, за да се срещне с представителите на играча, които уведомили боса, че техният клиент все още не иска да подава официална молба за трансфер, но желае да напусне Тотнъм. По този начин ръководителят е поискал за последно да си изясни ситуацията, преди разговорите със своя испански колега.

Част от испанската преса пък твърди, че английският клуб ще се опита да извлече максимална изгода от продажбата на звездата си, за когото вероятно ще поиска 98 милиона евро и защитника Фабио Коентрао.

 

  Сподели
166