Младите в Юнайтед отново блестят в победа (видео)


И. Ангелов

Младите в Юнайтед отново блестят в победа (видео)

Бъдещето на Манчестър Юнайтед изглежда доста светло, ако за свидетелство вземем днешната победа над Китчи ФК в Хонг Конг. В победата с 5:2 блестяха отново имена като Дани Уелбек, Уилфред Заха, Аднан Янузай и Джеси Лингард (който вкара 4-ото си попадение за турнето), като трябва да споменем и специалните отигравания на Том Клевърли.

Манчестър Юнайтед започна срещата с Бен Еймъс, бранителите Евра, Смолинг, Кийн и Фабио, полузащита от Йънг, Клевърли, Андерсон, Карик, Заха, и Дани Уелбек в атака.

Англичанинът изглежда нямаше търпение да се докаже в отсъствието на Ван Перси и бързо откри резултата след един добър удар на Йънг, срещнал гредата. Това стана в 16-ата минута, а още в 22-ата Смолинг добави попадение след прекрасно центриране на Том Клевърли. Само след 3 минути и Фабио се разписа. Той заходи добре в наказателното поле и се възползва от подаването на Уилфред Заха.

На почивката Евра, Уелбек и Ашли Йънг бяха заменени от Бютнер, Лингард и Янузай, които направиха дори по-силно полувреме от титулярите.

Още в 49-ата минута Бютнер напредна добре по фланга и центрира по великолепен начин на главата на Янузай, който добави гол. 4 минути по-късно Лам Ка Вай върна гол след невероятно изпълнение, което не даде шанс на Еймъс. В 67-ата минута Аканде върна още едно попадение, точно преди в игра да се появи и топ-реализаторът на домакините Жорди Тарес.

В 79-ата минута Джеси Лингард вкара може би най-красивия гол за Юнайтед в предсезонното турне, когато бе застанал с топката покрай бранителите на домакините, сам в цялата противникова половина, но все пак той се справи чудесно покрай тях и стреля изключително над вратаря.

Това бе краят на турнето в Азия за "червените дяволи" и Дейвид Мойс изглежда ще може да разчита на много от младите си звезди, най-вече в лицето на Уелбек, Заха, Лингард и Янузай.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103