Рейна обиден на ръководството на Ливърпул


Н. Гавазов

Рейна обиден на ръководството на Ливърпул

Вратарят на Ливърпул Хосе Рейна, който през следващия сезон ще играе под наем за Наполи, написа открито писмо към феновете на мърсисайдци, в което изрази разочарованието си от факта, че ще бъде далече от своите почитатели. Испанецът изрази също така съжалението си от начина, по който клубното ръководството е осъществило сделката по неговия трансфер в Наполи.

"Изпитвам странно усещане във връзка с това, че през следващия сезон аз няма да бъда играч на Ливърпул. През последните осем години моя живот в този клуб бе всичко за мен. Ливърпул е специален отбор и това може да бъде разбрано само от тези, които са имали щастието да играят тук.

Разочарован съм, че през следващия сезон аз няма да бъда тук, но тъй като решението не е мое, а на клуба, аз ще го приема. Щом ръководството е решило, че така е по-добре за мен и за клуба, нека бъде така.

Единственото, за което съжалявам е начина, по който напуснах отбора. Това е нормално, тъй като ръководството на клуба, вземайки решение да ме отдаде под наем, предварително не ми съобщи за това. И макар да разбирам, че във футбола се налага да се вземат трудни решения, аз смятам, че заслужавах по-добро отношение.

От своя страна аз отрано информирах клуба за това, че мога да приема предложение на Барселона, ако постъпи такова. Но в същото време и обсъждах удължаването на своя договор с Ливърпул, ако пък нямаше оферта от каталунците.

Съобщих на мениджъра си, че искам да продължа да играя за Ливърпул, а вариант с Барселона ще разгледам, ако такъв наистина има. Носеха се много слухове около този въпрос и за мен бе една възможност да се завърна у дома.

Когато в крайна сметка не пристигна предложение, аз се зарадвах, че оставам в Ливърпул и ще се боря за титулярно място. Ето защо останах много изненадан, когато разбрах, че за клуба е по-добре да ме изпрати под наем някъде, отколкото да играя в Ливърпул", написа в обръщението си Рейна.

 

  Сподели
149