Оуен: Ще се изненадам, ако Суарес отиде в Арсенал


Н. Гавазов

Оуен: Ще се изненадам, ако Суарес отиде в Арсенал

Бившият нападател на Ливърпул Майкъл Оуен заяви, че не вижда смисъл в евентуалното преминаване на нападателя Луис Суарес в Арсенал. Както е известно, "артилеристите" предложиха за уругвайския национал 40 милиона и един паунд. Тази оферта обаче бе отклонена от ръководството на мърсисайдския клуб и сега лондончани се готвят да отправят трето предложение за Луис.


"Разбира се, Арсенал е легендарен клуб, той има богата история, но Ливърпул е не по-малко велик, ако не и повече. Ще съм изненадан, ако Суарес реши да отиде в Арсенал. Реал или Барселона - в тези трансфери има по-голям смисъл. На мен като цяло ми е трудно да разбера, защо Луис си тръгва от Ливърпул и при това остава в Англия, отчитайки статута на този клуб", заяви Оуен.

"По принцип, аз мога да разбера гледната точка на Суарес. Той иска да постигне във футбола най-големи височини, а това означава да играе в Шампионска лига. А Ливърпул не участва там. Но кажете ми честно, нима вярвате, че през следващия сезон Арсенал ще спечели Шампионска лига или ще пробие във финалния стадии на турнира? Аз не мога да си представя това, ако разбира се не са решили да купят няколко добри играчи", каза англичанинът.

 

  Сподели
129