Рей Парлъл призова Венгер да харчи пари за нови играчи


Н. Гавазов

Рей Парлъл призова Венгер да харчи пари за нови играчи

Легендарният в миналото футболист на Арсенал Рей Парлъл призова мениджъра Арсен Венгер да "развърже кесията" за нови футболисти. Съгласно слуховете, в ръцете на французина са съсредоточени средства в размер на 70-100 милиона паунда, но до този момент трансферната активност на лондончани е минимална - единствено нападателя на Ливърпул Луис Суарес е сред реалните претенденти за пристигане на "Емирейтс".

"Ръководството говори, че има пари за харчене и поради тази причина, ако аз бях на мястото на Арсен Венгер, щях да кажа: "Добре, тръгвам и ще похарча 100 милиона паунда, за да подготвя правилно отбора за новия сезон. Запалянковците щяха да приемат това. Защо той не купи Суарес за 50 милиона? Феновете щяха да изпитат голямо въодушевление от това", заяви Парлъл.

"Няма съмнение, че Арсенал има нужда от нови футболисти. Ако те искат да окажат натиск върху отборите на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, трябва да привличат играчи и Суарес би се превърнал в блестящо попълнение и истински би подсилил тима", каза бившият полузащитник.

"Арсенал трябва да се възползва от ситуацията. Ако Суарес казва, че иска да напусне, трудно ще е да го задържат в Ливърпул, тъй като той ще трови съблекалнята. Другите играчи ще знаят, че той иска да си тръгне, а това може да стане кошмар за мениджъра", завърши Парлър.

 

  Сподели
133