Венгер: Свършихме много работа, но сме далеч от нови футболисти


Н. Гавазов

Венгер: Свършихме много работа, но сме далеч от нови футболисти

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път потвърди, че е далече от привличането на нови футболисти, а по отношение на нападателя на Ливърпул Луис Суарес, "артилеристите" все още заемат не толкова активна позиция. Както е известно, в момента единствено уругвайският национал е единствената трансферна цел на Арсенал, докато надеждите на запалянковците продължават да са свързвани с привличане на няколко имена, като Жулио Сезар, Бернанрд и други.

Венгер призна, че за всички преговори се иска време и през следващата седмица не се очакват новини от трансферния пазар.

"Ние сме готови за бързи сделки, но не всички трансфери зависят от нас. Но сме готови да чакаме. Малко е вероятно, че нещо ще се случи до Emirates Cup (следващата седмица). Имаме силен отбор, но се намираме на пазара и се стремим да подсилим нашия отбор. Дали ще привлечем или няма да привлечем някой футболист, ние ще претендираме за титлата през следващия сезон", заяви Венгер.

"Не сме близо до подписване със Суарес или който и да е друг, поради това няма причина да говорим за това. Повече не мога да кажа нищо. Намирам се в движение вече две-три седмици и ми е трудно да видя на какво ниво са някои неща, тъй като сега се намираме и в турне, и не е лесно да се поддържа връзка с някои хора", допълни наставника на Арсенал.

"Това, което на нас ни е необходимо, е не име, а добър футболист. Името е по-малко важно. Важно е качеството на играча. Длъжен съм да кажа, че в дадения момент не сме близо до какъвто и да е футболист. Стараем се да вършим работа и ще се стараем да го правим добре. Но това е позицията ни, свършихме огромна работа, но за никого и с никого не сме се договаряли. Разбира се, искаме да привлечем повече топ-футболисти. Но също така мислим за играчите, които имаме и за тяхното развитие. Сега при нас е пълно с футболисти от полузащитата и там се води огромна борба", каза още Венгер.

 

  Сподели
179