Мойс: Трябва бързо да свикна с Шампионска лига


И. Ангелов

Мойс: Трябва бързо да свикна с Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс се вълнува да започне работата си в Шампионска лига, и иска да го направи по най-добрия начин още в първата си кампания начело на "Червените дяволи". Той призна, обаче, че има много да учи за участието в това състезание.

Като бос на Евертън шотландецът игра в Купата на УЕФА и Лига Европа няколко пъти, но клуба се размина с малко през 2005-та година с ШЛ, когато Виляреал успя да продължи с агрегат 4:2 над "карамелите".

"За мен това е вълнуващо," заговори Мойс пред репортери. "Ще трябва бързо да се науча на много неща и за това разчитам на хора като Райън Гигс и другите около мен за неща, които трябва да ми се напомнят."

"Не всичко е до играта на терена, аз съм бил в квалификациите за Шампионска лига, изгледах много мачове, играх в Лига Европа - всеки трябва да започне от някъде."

"Мисля, че да спечелиш най-голямото състезание в Европа, винаги е нещо специално. Да спечелиш домашната лига е много важно, но спечелването на Шампиоснка лига е изключително за странта и за Висшата лига като цяло."

"Мисля, че годината, когато Манчестър Юнайтед и Челси играха на финал -2008-ма, всеки, свързан с футбола в тази страна, се гордееше. Това бе случая и на германците миналата година. Същото е с испанските отбори."

"Нямам търпение да започна, става дума за честта и надеждите ни британските отбори да се представят добре."

  Сподели
95