Пелегрини: Сити разполага с най-доброто нападение


И. Ангелов

Пелегрини: Сити разполага с най-доброто нападение

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че неговия състав притежава най-силното нападение във Висшата лига. Миналогодишният сребърен финалист в лигата добави Алваро Негредо и Стеван Йоветич към атакуващата сила на Серхио Агуеро и Един Джеко, но така замени напусналите Карлос Тевес и Марио Балотели. След победата снощи над Южен Китай, наставникът заговори пред репортери:

"Да, мисля, че имам най-силното нападение. Това е вярно. Мисля, че имаме много добри нападатели и Джеко е сред тях. Всички те могат да играят заедно, или пък мога да избера един от тях като Йоветич или Агуеро."

"Имаме четирима много добри нападатели и това е нужно, ако искаме да играем равностойно с останалите в Шампионска лига и Висшата лига."

"Трябва да сме готови за първата минута от сезона срещу Нюкасъл. Тимът сега играе както бихме искали. Трябва да работим здраво, но съм сигурен, че ще пристигнем за първия мач и ще играем както искаме."

Пелегрини коментира и думите на Жозе Моуриньо, че Сити се намира под по-голямо напрежение от Челси за спечелване на титлата:

"Нямам мнение за думите на Моуриньо. Мисля, че голям клуб като Манчестър Сити винаги е под напрежение. Много е важно да има такова. Играчите ни се представят по-добре под натиск и ние не се плашим от това."

  Сподели
149