Трансферът на Рууни в Челси е възможен след 26 август


Н. Гавазов

Трансферът на Рууни в Челси е възможен след 26 август

Daily Mirror съобщава, че в лагера на Челси са убедени в привличането на нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и лондончани са готови да чакат до края на трансферния прозорец. Както е известно, през миналата седмица шампионите на Висшата лига отклониха предложението на "сините" за покупката на Рууни. Впрочем, Челси не възнамерява да се отказва и е готов да предложи за Уейн 24 милиона паунда и ако се наложи ще даде 30 милиона.

Едновременно с това се съобщава за нежелание на Юнайтед да се раздели с 27-годишния нападател. В тази връзка лондончани разчитат, че конкурентите ще успеят да привлекат Сеск Фабрегас и тогава спокойно ще могат да се разделят с Рууни.

По информация на източника, евентуален трансфер на Рууни ще е възможен едва след 26 август, когато е срещата между Манчестър Юнайтед и Челси в рамките на втория кръг от Висшата лига на Англия.

Работата е в това, че наставникът на "червените дяволи" Дейвид Мойс не иска дебютът му на "Олд Трафорд" да бъде помрачен от завръщането на Уейн Рууни в Манчестър като футболист на друг отбор. Челси от своя страна е готов да чака до закриването на трансферния прозорец.

 

  Сподели
87