Шчесни: Ще се боря за титулярното си място


Н. Гавазов

Шчесни: Ще се боря за титулярното си място

Войчех Шчесни обеща да се сражава за поста основен вратар на Арсенал, дори при положение, че Арсен Венгер закупи още един страж това лято. Както е известно, след края на сезона се появиха слухове, че французинът търси нов вратар и с "Емирейтс" бяха свързвани Симон Миноля и Пепе Рейна, а по-късно и Жулио Сезар, който не успя да договори условията на личния си договор с Арсенал.

За Шчесни, които през март-април бе притиснат от Лукаш Фабиански, пристигането на нов вратар ще е допълнителна мотивация.

"Дори босът да привлече голям вратар, аз ще се старая с всички сили да остана първи номер. Ще направя всичко възможно за отбора, независимо от ролята си. В главата си нямам никакви задни мисли, когато става дума за това (Арсенал)".

"Длъжен съм да свикна с конкуренцията. Мисля, че конкуренцията от страна на Лукаш, когато той се намираше в чудесна форма, бе много тежък период за мен, но това ми хареса. Това само ме кара да работя повече и по-добре", допълни вратарят.

"Увереността ми в себе си е непоколебима. Каквото и да се случи, настроението ми няма да се промени. Старая се да дам всичко от себе си на тренировките и искам да кажа, че се намирам в много добра форма. Който и да дойде, това няма да бъде мое решение и няма да ми повлияе по никакъв начин. Но всяка година се говори едно и също и накрая никого не купуват. Мисля, че мениджърът ми се доверява достатъчно, което ми дава още по-голяма увереност", завърши Шчесни.

 

  Сподели
120