Рууни иска да напусне Юнайтед заради присъствието на Сър Алекс


Н. Гавазов

Рууни иска да напусне Юнайтед заради присъствието на Сър Алекс

Основната причина, заради която Уейн Рууни желае да напусне Манчестър Юнайтед е увереността на нападателя в това, че дори през новия сезон Сър Алекс Фъргюсън ще остане една от най-влиятелните фигури на "Олд Трафорд". От месец май, когато шотландецът публично обяви, че Рууни е подал молба за трансфер, самият Уейн не е давал никакво интервю.

Британските медии обаче са успели да си изяснят, какви са чувствата в момента на 27-годишния англичанин.

Рууни е дълбоко убеден, че през новия сезон Сър Фъргюсън, самостоятелно определяйки Дейвид Мойс за свой наследник, ще остане в сянка, но ще продължи да участва в живота на клуба. Уейн смята, че присъствието на Сър Алекс ще му попречи да завоюва титулярно място в отбора.

Съобщава се, че в тайна беседа с Рууни ръководството на Юнайтед е признало факта, е играча не е подавал молба за трансфер, но по обясними причини босовете не искат и няма публично да обявят, че Сър Алекс е излъгал. Едновременно с това Рууни запазва желанието си да напусне "Олд Трафорд". Нападателят е предупредил Дейвид Мойс, че ако не играе на своята си позиция и не участва в големите мачове, той ще се постарае да смени отбора.

В момента е известно, че Уейн продължава възстановяването си от последната травма и вече може да тренира в залата на клуба в Карингтън. Същевременно до няколко дни се очаква Челси да излезе с ново предложение за нападателя, което вероятно ще бъде достатъчно силно, за да убеди босовете да се разделят с Рууни.

 

  Сподели
174