Реал Мадрид реши да отправи предложение за Луис Суарес


Н. Гавазов

Реал Мадрид реши да отправи предложение за Луис Суарес

Реал Мадрид най-после реши да отправи предложение към Ливърпул за нападателя Луис Суарес. Испанският клуб ще представи оферта от 20 милиона паунда плюс Гонсало Игуаин. Ако двата клуба се разберат и завършат сделката, то главен неудачник ще бъде мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който през това лято претендира за Суарес и за Игуаин.

До този момент французинът предполагаше, че сумата от 40 милиона паунда ще е достатъчна за привличането на Суарес, но вчера наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс оцени своята звезда на 55 милиона паунда, т. е. същата сума, за която Напили продаде Единсон Кавани на ПСЖ.

В тази връзка, вариантът с Реал Мадрид е по-привлекателен за Роджърс, който ще получи класен нападател и една добра сума за допълнително укрепване на състава. Сделката е добра и за Суарес, който предпочита да продължи кариерата си в клуба от Мадрид, вместо в този от Лондон.

По ирония на съдбата, преди няколко седмици Арсенал съгласува личните условия на Гонсало Игуаин, но в последния момент Реал Мадрид увеличи цената на аржентинеца на 37 милиона паунда, което стана причина интересът на лондончани към Гонсало да се изпари.

 

  Сподели
121