Венгер е недоволен от големите покупки във футбола


Н. Гавазов

Венгер е недоволен от големите покупки във футбола

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за това, как футболът се е променил с навлизането в него на големите пари. Френският специалист, който е известен с това, че не обича да харчи много пари за играчи, смята това за порочна практика, която е променила същността на най-популярния спорт на земята.

"Много е важно във футбола (за тези, които обичат играта) всички да имат своите шансове. Сигурен съм, че в този спорт трябва да извърши определена работа през следващите години. Имам предвид не само помпенето на пари от страна на милиардерите.

Ако погледнете историята на английския футбол, Висшата лига можеше да бъде спечелена от всеки. Сега това е невъзможно да се случи.

Футболът трябва да се върне в това състояние, когато приоритет бе качествената работа вътре в клуба, когато всеки има своя шанс.

Футболът се превърна в нещо от рода на "Кой ще купи следващата звезда". Това вече не е този спорт, където най-важно значение имаха хората, умеещи да развиват талантливи футболисти. Не по-малко важно е качеството на играта и отношенията вътре в отбора.

Сега е все едно да се готвите да бягате дистанция на сто метра, но някой купува Юсейн Болт и вие трябва да се състезавате с него. Не знам до каква степен сте бързи, но няма да ви бъде лесно да победите", заяви Венгер.

  Сподели
144