Моуриньо приветства новите попълнения в Челси


Н. Гавазов

Моуриньо приветства новите попълнения в Челси

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо приветства в клуба трите нови попълнения: нападателят Андре Шюрле, полузащитникът Марко ван Гинкел и вратаря Марк Шварцер. Както е известно, през това лято лондончани похарчиха 27 милиона паунда за покупката на младите футболисти, а с приличането на Марк мениджърът добави и повече опит в състава.

"Андре Шюрле е много млад, но той вече е видял много неща, защото играе за националния си отбор, участвал е в Шампионска лига и е провел три пълноценни сезона в Байер Левркузен. Поради това смятам, че е напълно готов да играе на няколко позиции в атака и да ни даде класа. Той е много важен футболист за нас", заяви Моуриньо.

"Марко ван Гинкел е един от най-добрите млади таланти. Той не е като Шюрле - все още не е близо до завършен продукт, но притежава грамаден потенциал. От техническа и тактическа гледна точка, разбира се, че е момче и има нужда да се учи, но аз мисля, че е много възприемчив, ние го изучавахме достатъчно дълго време", каза португалецът.

"Марк Шварцер е това, от което се нуждаем. Никога не съм казвал това е първи избор, това е втори или трети избор, но разбира се отправната точка е такава, че Петер Чех си е Петер Чех - той е най-добрият вратар в света при уважението ми към всички останали и Марк знае, че идва, за да бъде важен член от нашия отбор и да се конкурира с Чех. Хубаво е да имаме на една позиция конкуренция и варианти. С привличането на Шварцер можем да кажем, че имаме вратар, изиграл невероятно количество срещи през последните десет години във Висшата лига и той е повече от готов за Челси", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
127