Мойс даде изпитателен срок на Рууни


Н. Гавазов

Мойс даде изпитателен срок на Рууни

Докато средствата за масова информация продължават да разсъждават над евентуалните пътища за продължаване кариерата на Уейн Рууни, в Манчестър Юнайтед правят всичко възможно, за да убедят своя лидер да не напуска отбора. Особено внимателен в това отношение е мениджъра Дейвид Мойс.

За разлика от Сър Алекс, новият наставник на отбора възлага големи надежди на английския национал, във връзка с което вече е назначил лична среща с нападателя. Както е известно, планираните за вчера разговори межди играч и наставник не се състояха. Според информациите, Рууни е прекарал повече от три часа на базата в Карингтън, където е преминал медицински тестове и е демонстрирал желание да остане в клуба. Сега Мойс има намерение да предостави на Уейн не чрез думи, а с дела възможността да докаже желанието си да остане на "Олд Трафорд".

В скоро време "червените дяволи" ще пътуват на турне до Далечния Изток и Австралия, по време на което Юнайтед ще изиграе пет мача: в Банкок, Сидней, Токио, Осака и Хонконг. Именно този период ще стане изпитателен за Рууни, а Мойс ще има възможност да оцени физическата готовност на нападателя, неговото отношение към тренировъчния процес и работата.

 

  Сподели
120