Майк Фелън: Защо му е на Рууни да разрушава всичко това?


Н. Гавазов

Майк Фелън: Защо му е на Рууни да разрушава всичко това?

Бившият помощник на Сър Алекс Майк Фелън, който неотдавна напусна клуба след смяната на мениджъра, даде специално интервю за една от британските радиостанции, в което коментира ситуацията с Уейн Рууни.

"Уейн играе за възможно най-големия клуб, който може да си представи. Защо му е да разрушава всичко това? Единствената причина, която аз мога да си представя е търсенето на ново предизвикателство и евентуално, ако той чувства, че не може да го намери в Юнайтед", заяви Фелън.

"Ясно е, че ситуацията е много трудна. Ако по-рано всичко можеше да се припише на неопитността на Уейн, то сега е сложно да се намерят някакви оправдания. Разбира се, в следващите дни ще бъдат казани някакви думи, ще се осъществят някакви срещи и след тях ще се разбере има ли шанс за връщане на всичко или е дошло време за раздяла. Той се намира под огромен натиск от 17-годишна възраст и е напълно възможно сега да издиша. В някои мачове Уейн не бе на себе си, но той не е първият, нито ще бъде последният футболист, който се сблъсква с подобно нещо. Понякога е необходимо да се помогне на момчето да премине през този период и се надявам той да бъде благодарен за това", допълни специалистът.

"Всеки играч има право да изрази своето желание да се движи напред. Той може да направи това по всяко време. В случая с Уейн аз говоря за ситуацията през 2010 година, тогава се наслуша на какви ли не съвети, но мениджърът бе на висота! Той разговаря с него и го попита, защо иска да напусне отбора. Пресконференцията, която даде Сър Алекс напомняше на мелодрама и това бе гениален ход от негова страна. Той не можеше да си позволи да изпусне Рууни и заплати за това със сериозни пари. Тогава Уейн бе играч, който можеше да промени Юнайтед", каза още Фелън.

По интересен начин отговори бившият помощник на Сър Алекс на въпрос, ще се завърне ли Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд". "Без коментар", бе отговорът на Майк, което със сигурност ще предизвика спекулации.

 

  Сподели
196