Тотнъм отмъква трансферна цел на Ливърпул?


Н. Гавазов

Тотнъм отмъква трансферна цел на Ливърпул?

Интересна новина получи FUTBOL TV от своите италиански приятели. Според информацията, Тотнъм е влязъл в борбата за полузащитника на Шахтьор Хенрих Мхитарян. Информацията засега не е потвърдена официално, но изненадата е голяма, тъй като основния кандидат за подписа на арменския национал се смяташе, че е Ливърпул. Дори футболистът бе много близо до това да подпише с "червените", но в последния момент сделката се провали по необясними причини.

Наскоро бившия агент на Мхитарян съобщи, че представителя на играча Мино Райола провежда някаква задкулисна игра.

Именно италианецът води преговорите с новия технически директор на Тотнъм Франко Балдини. Не се съобщават никакви подробности, освен това, че "шпорите" са готови да заплатят за Хенрих 22 милиона евро, което е далече от исканите от Шахтьор 30 милиона.

Не е ясно по какъв начин Тотнъм е успял да убеди Райола да започне преговори, при положение, че офертата на Ливърпул бе много по-добра. Освен това не е ясно как ще се осъществят разговорите между клубовете. Мхитарян тепърва трябва да даде обяснение за причините вече близо една седмица да е извън отбора. Тотнъм пък е заплашен да се сблъска със санкции от страна на европейските футболни чиновници, ако се окаже, че преговаря с играча зад гърба на Шахтьор.

 

  Сподели
126