Тевес ще премине медицински прегледи в Ювентус днес


Н. Гавазов

Тевес ще премине медицински прегледи в Ювентус днес

Карлос Тевес ще премине медицински прегледи в Ювентус днес, с което нападателят се готви да сложи край на четиригодишният си престой в Манчестър Сити. Както FUTBOL TV съобщи снощи, "гражданите" са приели офертата на "бианконерите" в размер на 9 милиона евро. Това е станало на среща между Чики Бегиристайн и колегите му от Ювентус, след предварителен разговор с новия мениджър Мануел Пелегрини, който е дал "зелена светлина" на сделката.

Тевес обаче ще стане играч на италианския шампион едва когато успешно премине медицинските прегледи и се съгласи с личните си условия. По-рано се разбра, че аржентинецът е готов на понижения на заплатата на новото си работно място.

Ювентус първоначално ще заплати 9 милиона евро, а останалите шест (Б.ред. снощи имаше информации за 3 милиона евро), ако бъдат изпълнени различни клаузи на договора, който ще бъде за три години.

Ако не възникнат някакви извънредни обстоятелства, днес или утре ще бъде сложен край на една от най-интересните кариери във Висшата лига. Тевес с Манчестър Юнайтед спечели две титли на Англия и Шампионска лига, преди да приеме зашеметяващата оферта на Манчестър Сити. През 2010 година нападателят бе избран за капитан на "гражданите", но след това влоши отношенията си с Роберто Манчини и бе отстранен от отбора за срок от шест месеца. Завръщането му в Сити през февруари 2012 година бе съпътствано и със слагане на край на 44-годишното чакане на титлата във Висшата лига.

През миналия сезон Тевес записа 39 участия за Сити във всички състезания, в които вкара 17 гола. По всичко изглежда, че неговият късен гол срещу Уигън през април е последният му за Манчестър Сити.

 

  Сподели
142