Макари: Юнайтед няма нужда от нещастен Рууни


Н. Гавазов

Макари: Юнайтед няма нужда от нещастен Рууни

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и телевизионен експерт Лу Макари не се притеснява, че Уейн Рууни може да напусне "Олд Трафорд", подчертавайки, че 27-годищният нападател трябва не само да предявява своите искания, но и да докаже, че той все още може да бъде лидер и да играе за Юнайтед както го правеше по-рано.

"Не знам какво толкова има да се обсъжда тук. През това време на годината слуховете се разпространяват много бързо, но Рууни едва ли ще напусне "Олд Трафорд". Той вероятно е малко разтроен по повод количеството време, което проведе на терена през миналия сезон, но аз посетих много мачове и не мога да кажа, че решението на мениджъра е било грешно. Трябва да се прилагат максимум усилия, за да бъдеш титуляр и всички знаем колко добър може да бъде Рууни. Неговият рекорд по отбелязани голове във Висшата лига не е толкова отдавна и мога да гарантирам, че той ще продължава да поразява вратите на съперника", заяви Макари.

"Смятам, че Юнайтед няма нищо против да има в състава си силен и щастлив Уейн, който се намира в отлична форма. Но следва въпрос: действително ли Рууни се намира в добра форма и правилно ли е настроен психически и иска ли отново да достигне това ниво, на което се намираше, идвайки в клуба? Според мен, сега всичко зависи от Дейвид Мойс. Не смятам, че е правилно той да се опитва с всички сили да задържи Рууни, ако той отказва да набере съответната форма. Мойс е опитен мениджър, който знае, че играчите трябва да бъдат концентрирани върху своята работа и напълно да се раздават. Независимо от това кой си, ти трябва да демонстрираш правилно отношение към работата, иначе нямаш място на "Олд Трафорд". Струва ми се, че Рууни и Мойс трябва да седнат и да обсъдят всичко. Ако нещата се получат, Рууни трябва да гарантира, че той може да играе по-добре, иначе ще си остане втори номер след Ван Перси", завърши бившият футболист на Юнайтед.

 

  Сподели
166