Тони Адамс: Най-важният въпрос пред Арсенал е да уволни Венгер


Н. Гавазов

Тони Адамс: Най-важният въпрос пред Арсенал е да уволни Венгер

Бившият защитник на Арсенал Тони Адамс смята, че "артилеристите" са много далече от спечелването на какъвто и да е трофей. Според Адамс, главната причина за това е мениджъра Арсена Венгер и най-важното, което ръководството на лондонския клуб трябва да направи е смени французина.

"Разбира се, леко е да кажеш, че ще дойде време и Арсенал отново ще спечели някакъв трофей. Но, ако говорим честно, в близко бъдеще това едва ли ще се случи. На Арсенал не му стигат сили, поради това победата във Висшата лига е още много далече. Главният въпрос, който Арсенал трябва да реши е да смени мениджъра", заяви Адамс.

В същото време ежегодното гласуване Arsenal Supporters' Trust установи, че запалянковците на Арсенал в болшинството си отново подкрепят наставника на тима Арсена Венгер. Както е известно, по време на миналия сезон, преди който Венгер продаде Алекс Сонг и Робин ван Перси, критиките и протестите на запалянковците станаха нормално нещо. Според някои проучвания, подкрепата за французина през първите месеци на годината е била спаднала до 5%, но заради класирането на отбора в Шампионска лига, доверието към Арсен отново се е върнало и в момента 71% от запалянковците на "артилеристите" искат Венгер да продължава да води тима.

Парадоксът е, че само 61% са недоволните от прогреса на Арсенал през последните години. В същото време доверието към французина е много крехко, защото 75% са гласували да се изчака края на следващия сезон и тогава да се предложи нов договор на Венгер.

Също така 91% от феновете са недоволни от взаимодействието на американския бизнесмен с обществото на запалянковците.

 

  Сподели
113