Челси и Арсенал следят ситуацията около Рууни


Н. Гавазов

Челси и Арсенал следят ситуацията около Рууни

Ако новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс и нападателя на "червените дяволи" Уейн Рууни не успеят да достигнат до каквото и да е съглашение относно бъдещето на играча, най-вероятно английският национал ще напусне "Олд Трафорд". Според информации в английската преса, следващата седмица ще се състои срещата между Рууни и Мойс, резултатите от която представляват огромен интерес за Челси и Арсенал.

Рууни до този момент продължава да е недоволен от публичното изявление на Сър Алекс, с което легендарният шотландец огласи желанието на Уейн да напусне Юнайтед. Англичанинът иска Дейвид Мойс, с когото двамата по-рано работиха в Евертън, да го убеди, че Манчестър Юнайтед се нуждае от него.

Ако диалогът между играча и треньора не се получи конструктивен и не се достигне до взаимно разбиране, Рууни е готов да напусне лагера на английския шампион. В случай, че нападателят трябва да бъде продаден, Сър Алекс е предупредил, че това трябва се случи това лято, защото с течение на времето цената на 28-годишния футболист ще започне главоломно да пада.

Нито Рууни, нито неговия представител могат да контактуват с други клубове докато Юнайтед не обяви, че играчът е достъпен за преговори, но отсега е ясно, че Арсен Венгер и Жозе Моуриньо ще приемат Уейн с отворени обятия. За самият Рууни най-добрия вариант е да продължи кариерата си на "Стамфорд Бридж", където възможността да продължи да печели трофеи е по-голяма, но от друга страна Юнайтед не желае да даде звездата си на прекия конкурент за титлата, което увеличава шансовете на Арсенал да подпише с Рууни.

 

  Сподели
115