Парлъл: Фелайни може да стане новия Виейра за Арсенал


Н. Гавазов

Парлъл: Фелайни може да стане новия Виейра за Арсенал

Бившият полузащитник на Арсенал Рей Парлъл призова своя клуб да привлече от Евертън Маруан Фелайни, в когото той вижда достоен наследник на бившия капитан на "артилеристите" Патрик Виейра. Както е известно, по-рано се появиха информации, че Арсенал има намерение да активира пункт в личния контракт на белгийския полузащитник за покупка на трансфера му на стойност 22 милиона паунда.

"Надявам се да стане това. Той притежава физическа мощ и играе фантастично за Евертън. Не само е полезен при статичните положения - всички знаем, че Арсенал допуска много голове от корнери - но и умее да вкарва сам. Той би станал едно добро попълнение за отбора", заяви Парлъл.

"Виейра беше много добър лидер и този въпрос винаги възниква - кой ще поведе отбора напред. Като капитан, Патрик добре се справяше със своята работа. Може би именно това трябва на Арсенал. Опитвахме се да използваме Диаби, но той постоянно е контузен. Сонг не се задържа. Клубът трябва сериозно да се заеме с този въпрос. През миналия сезон Артета добре поработи, но аз съм убеден, че Венгер ще обърне по-сериозно внимание на тази зона", завърши бившият полузащитник.

 

  Сподели
385