Шиърър: Нюкасъл стана за посмешище


Н. Гавазов

Шиърър: Нюкасъл стана за посмешище

Легендата на Нюкасъл Алън Ширър подкрепи мениджъра на "свраките" Алън Пардю и се изказа остро срещу назначаването на Джо Киниър за директор по футболните въпроси. Според Шиърър този ход на шефовете на Нюкасъл омаловажава функциите на Пардю тъй като специалистът трябва да се съобразява с Киниър, който ще бъде връзката ме между мениджъра и скаутите на клуба.

"Хората вече ни се смеят и и от това ме боли. Не може по този начин да се отнасяш към човек, който преди 12 месеца спечели наградата мениджър на сезона, след като изведе Нюкасъл до 5-то място във Висшата Лига. Докато другите клубове планират следващия сезон, в Нюкасъл мениджърът е тотално омаловажен", заяви Шиърър.

"Мълчанието му показва всичко. Но какво може да каже? Той е поставен в неблагоприятна позиция. Не може да излезе срещу работодателите си, но и не може да се съгласи със ситуацията, с която никой мениджър не би бил комфортен. Някой идва и обявява пред медиите, че ще бъде директор по футболните въпроси, още преди клубът да го е потвърдил официално и този някой поема властта върху това кои играчи идват и кои си тръгват. Но как да му повярват играчите, когато той (Киниър) дори не им знае имената", завърши легендата.

 

  Сподели
122