Ди Канио ще глобява за наднормено тегло


Н. Гавазов

Ди Канио ще глобява за наднормено тегло

Мениджърът на Съндърланд Паоло Ди Канио заяви, че ще глоби всеки един футболист, който пристигне на лагер-сбора за подготовката за новия сезон с два килограма излишно тегло. Италианският специалист вече е уведомил своите възпитаници, че трябва да се завърнат от отпуска в същата физическа форма, в която напуснаха отбора в края на месец в май, в противен случай ще се сблъскат със сериозни наказания.

"Мисля, че е нормално за Висшата лига, ако играчите получат наказание за нарушаване на правилата, установени от клуба. Ще глобим всеки един, който се завърне с повече от два килограма излишно тегло. Проверихме ги преди да заминат в отпуска, така че всички знаят в какво състояние завършиха сезона", заяви Ди Канио.

"Когато пристигнат тук, играчите ще тренират по три пъти на ден, така че ще бъде лудост, ако някой е добавил излишни килограми. Как може да се върнеш в семейството си с наднормено тегло? Имат един месец за почивка и след това един месец работа с висока интензивност и ако не успеят да се справят с това, през септември ще им бъде тежко. Не може да работиш, ако имаш излишни килограми", каза още наставникът на Съндърланд.

"Когато навремето играх, веднъж от отпуска се завърна футболист, който беше качил 10 или 11 килограма. Той не игра цял сезон, защото страдаше от травми", завърши Ди Канио.

Както е известно, заради строгите порядки въведени от наставника на "черните котки", по-рано Титус Брамбл и Стефан Сесиньон подадоха молба за трансфери и подложиха на критика италианския специалист.

 

  Сподели
73