Арсенал пита за Игуаин и е готов да започне преговори с Фелайни


Н. Гавазов

Арсенал пита за Игуаин и е готов да започне преговори с Фелайни

Арсенал е направил запитване за достъпността на нападателя на Реал Мадрид Гонсало Игуаин и е готов да започне преговори с полузащитника на Евертън Маруан Фелайни. Още миналата седмица се появиха съобщения, че Арсен Венгер се е срещнал с Игуаин и неговия баща. Все пак лондончани са решили да действат по законния път, обръщайки се към работодателя на играча.

Според информациите, Арсенал е готов да вложи 20 милиона паунда, но има опасения, че сделката може да не се състои, ако Флорентино Перес продължава да не сваля цената на аржентинеца - според специалисти, 25.5 милиона паунда, които босът на испанския гранд настоява да получи за своя нападател, са извън възможностите на Арсенал, въпреки изявленията на Газидис, че клубът е с огромна финансова мощ.

Също така през миналата седмица Арсенал изрази готовност да активира пункта в договора на Фелайни с Евертън за покупка на трансфера на белгиеца за 22 милиона паунда. Сега се очаква "артилеристите" да започнат да преговарят с Маруан, който наскоро се закле във вярност към "карамелите".

Арсенал е регистрирал своя интерес и към нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и активно следи ситуацията с Един Джеко от Манчестър Сити, както и тази около Роберт Левандовски. Високо място в трансферните цели на Венгер продължава да заема Стеван Йоветич от Фиорентина.

Според запознати, Венгер е настроен това лято да похарчи всичките 70 милиона, които ръководството на Арсенал му даде за трансфери и то да го направи още този месец. "Артилеристите" на практика се договориха с вратарят на КПР Жулио Сезар и защитника на Суонзи Сити Ашли Уйлямс.

 

  Сподели
180