Газидис: Не мога да гарантирам 70 милиона за трансфери


Н. Гавазов

Газидис: Не мога да гарантирам 70 милиона за трансфери

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис за пореден път заяви, че Арсен Венгер не се страхува да харчи пари. Както е известно, през миналата седмица ръководителят обяви пред медиите, че Арсенал е придобил невероятна финансова мощ и може да си позволи да подпише с всеки един футболист, без значение от финансовите претенции на отсрещната страна.

Венгер е начело на отбора от 1996 година, но най-голямата му покупка засега си остава полузащитника Санти Касорла, който струваше на клуба 15 милиона паунда. Голяма част от феновете се опасяват, че Арсен не се е научил да харчи и бюджетът от 70 милиона паунда за трансфери през това лято отново ще остане неизползваем. Газидис обаче не е съгласен с това мнение. Вчера той се среща с част от привържениците и акционерите на клуба и потвърди казаното от миналата седмица, но този път босът намекна, че Венгер ще подпише само с най-добрите футболисти и няма да харчи безразборно отпуснатите му пари.

"Арсен не се страхува да харчи пари, но той трябва да се убеди, че привлечените футболисти са наистина от топ класа и ще помогнат на отбора. Дали мога да гарантирам, че тези пари ще бъдат похарчени? Това зависи от таланта. Арсен изпълнява невероятна работа по запазване на Арсенал в числото на топ отборите - не там където искаме да бъдем, но в това число сме - при сравнително скромен бюджет", заяви Газидис.

 

  Сподели
112