Макгинес: Сър Алекс ще идва на мачовете и ще подкрепя момчетата


Н. Гавазов

Макгинес: Сър Алекс ще идва на мачовете и ще подкрепя момчетата

Главата на клубната академия на Манчестър Юнайтед Пол Макгинес даде интервю, в което призна, че той първи се е опитал да привлече Дейвид Мойс в системата на "червените дяволи".

"Мисля, че Дейвид Мойс добре познава нашите момчета от академията и резерва, тъй като не един път сме го виждали да идва на мачове на нашите отбори до 21 години. Впрочем, едва ли някой знае, че аз бях първи, който се опита да привлече Дейвид като треньор.

С него бяхме заедно на треньорски курсове и той се отличаваше от останалите. Вече беше получил треньорски лиценз в Шотландия, но все още играеше за Престън. Добре запомних Дейвид, а когато мениджърът ме назначи за директор на Центъра за подготовка, на нас ни трябваха треньори. Попитах го за Дейвид и той ми отговори, че го познава, както и неговия баща. Босът ми поръча да разговарям с Мойс, аз му позвъних, но в отговор чух: "Много ми се иска да приема вашето предложение и за мен наистина е ласкателно, но през следващата седмица аз поемам длъжността помощник-треньор на Престън".

Казах му: "Добре. Благодаря, че ме изслушахте" и след известно време аз получих Уорън Джойс. Ако не греша, той тогава още играеше за Бърнли. Пое отбора до 16 години, тогава там играеха Уес Браун, Адам Грифин и други момчета. Като цяло това беше добър избор, тъй като сега Дейвид и Уорън работят за нас. Изглежда, че аз имам нюх към добрите треньори!", усмихва се Пол.

"Често говорим, че това е семеен клуб и аз имам усещането, че Сър Алекс доведе в клуба един от своите шотландски роднини. Именно така ми се струва, защото тези хора имат еднакви убеждения, ценности и отношение към работата. Без съмнение, Дейвид има глава на раменете си и той ще измине своя път. Това е поредната забележителна глава в невероятната история на този клуб и аз съм абсолютно убеден, че Мойс ще следва ценностите на Манчестър Юнайтед и ще запази семейната атмосфера.

Мисля също така, че Сър Алекс ще идва на всеки мач. Да, той говори за почивка и пътешествия, но нека видим какво ще се получи. Много години от сезон на сезон той винаги е печелил някакъв трофей и след победата и малко празнуване всичко се връщаше по местата си. За мениджъра всичко приключваше, тъй като той поставяше нова задача. Той наистина получаваше удоволствие от своята работа. Кратко празнуване, а след това всичко започваше наново. Това е феноменално.

Босът никога не е почивал на своите лаври и тази първа година ще е особена за него. Сега ще има много свободно време и аз съм убеден, че той ще идва на мачовете на младежкия отбор и ще оказва подкрепа на момчетата. Винаги е вдъхновявал нашите младежи", каза още Макгинес.

 

  Сподели
177