Робсън: Не вярвайте на Венгер


Н. Гавазов

Робсън: Не вярвайте на Венгер

Бившият полузащитник на Арсенал Стюарт Робсън заяви, че не трябва да се вярва на Арсен Венгер, че ще похарчи много пари за трансфери през лятото. Както е известно, днес изпълнителният директор на "артилеристите" Иван Газидис коментира, че лондонския клуб твърдо е решен да се подсили за следващия сезон и увери феновете, че финансовата мощ на Арсенал до такава степен е нараснала, че "артилеристите" могат да си позволят да подпишат със звезда от световен мащаб.

Робсън, който напусна "Хайбъри" през 1986 година, много преди Венгер да дойде в клуба от Западен Лондон, предупреди привържениците на Арсенал да не вярват на тези приказки, нито на обещанията, че играчите, които ще пристигнат на "Емирейтс" през лятото ще са от голям калибър.

"Не очаквам кой знае какви попълнения в Арсенал. Има много разговори за това, но не мога да се доверя на Арсен Венгер и на тези пари, които се обещават. През последните няколко години той каза, че играчите, с които подписва са от световна класа, но в крайна сметка се оказа, че това не е така - Филип Сандерос, Денилсон, Маруан Шамак, Арманд Траоре, Себастиан Скилачи, Никлас Бендтнер, Карлос Вела, Емануел Ебуе, Парк Чу-Юн, Лукаш Фабиански, Жервиньо и Андре Сантос", заяви Робсън.

"През последните няколко години похарчиха малко пари за Оливе Жиру, Лукаш Подолски, Микел Артета, Начо Монреал, Пер Мертезакер и Андре Сантос. Това не са най-добрите играчи в света. По всичко изглежда, че Арсен Венгер не желае да подписва с най-добрите футболисти или поне с тези, които специалистите смятат, че са най-добри. Той постоянно излиза пред медиите и говори: "Мога да купя по-евтини играчи за по-добра цена, които ще бъдат световна класа в бъдеще". Аз не видях през последните години това са е така. Дори някои от футболистите, които купува, при него започват да регресират. Това са например Андрей Аршавин и Томас Вермален. Монреал не е добър играч, а Сантос е безнадежден случай. Подолски и Мертезакер вече дадоха най-доброто от себе си, а Жервиньо е друг футболист, за когото похарчиха много пари, а той така и не показа нищо", завърши бившият полузащитник.

 

  Сподели
110