Газидис: Тази година ще направим нещо, което сме планирали отдавна


Н. Гавазов

Газидис: Тази година ще направим нещо, което сме планирали отдавна

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис се похвали, че сега неговия клуб може да си позволи "нещо повече от Рууни". Както е известно, за първи път от много години насам в ръцете на мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер са съсредоточени десетки милиона паунда, които той е свободен да похарчи за нови играчи. Интересът на Арсенал към Уейн Рууни, който получава по 200 000 паунда на седмица в Манчестър Юнайтед, се смята от специалистите за истинска сензация.

Газидис обаче увери феновете, че клубът е способен на нещо повече.

"Разбира се, ние сме способни на това (покупката на Рууни). Способни сме и на повече. Разполагаме с определени средства, които се намират в нашия резерв. Освен това, към нас постъпват нови потоци от печалба и с помощта на това може да направим такива неща, които да изумят всички", заяви Газидис.

"Ако Венгер мисли, че е правилно привличането на играчи с гръмки имена, нека бъде така. Факт е , че тази година ние ще направим нещо, което сме планирали от много време. Това ще бъде демонстрация на нашата финансова мощ. Може да разгледаме няколко варианта, които преди бяха недосегаеми за нас във финансов план. Това е прогрес, който постигнахме през последните две години и е много важно за нашия клуб", завърши клубният ръководител.

 

  Сподели
130