Газидис: Венгер ще остане задълго в Арсенал


Н. Гавазов

Газидис: Венгер ще остане задълго в Арсенал

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис е убеден, че мениджърът Арсен Венгер ще подпише нов договор и ще остане в клуба още дълги години. Френският специалист е начело на "артилеристите" вече почти 17 години, но през последните осем години не е печелил никакъв трофей, което все повече се сблъсква с недоволството на феновете на Арсенал.

В допълнение действащият контракт на Арсен изтича през лятото на 2014 година и всичко това поражда слухове, че ще французинът ще си тръгне, за да поеме ПСЖ.

Арсенал обаче не възнамерява да губи такъв специалист и Газидис е убеден, че 63-годишният Венгер ще продължи своята работа.

"Ние мислим, че имаме фантастичен мениджър. Надяваме се, че той иска да прави това, което върши, още дълго време. Аз съм убеден, че той иска това. Мисля, че той все още е амбициозен, както преди се стреми да върви напред и вижда потенциала на клуба. Той гледа в бъдещето и мисля, че се възхищава от него", заяви Газидис за Sky Sports.

"С него имаме отлични отношения. Поради това, спокойно и в правилното време, мисля, че ще обявим за подписването на договора. Това ще е вътрешно решение, зад закрити врати, след което ще го обявим официално. Аз дори не желая да говоря за това (Б.ред. за обсъждането на новия контракт). Ние сме пълни с увереност, че Арсен е правилния човек за движението на клуба напред и аз смятам, че той иска това", завърши клубният ръководител.

 

  Сподели
165