Мойс: В моите отбори се работи седем дни в седмицата


Н. Гавазов

Мойс: В моите отбори се работи седем дни в седмицата

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс разказа за принципите на своята работа, отношението към трудовата дисциплина и развитието на младите играчи. Шотландският специалист взе участие в конференция на треньорите и спортните директори в Ню Йорк. Там Мойс сподели своите виждания по темата.

"Сега трябва да заслужа уважението на играчите, с които ми предстои да работя. Длъжен съм да покажа на какво съм способен. Ще се постарая да ги убедя, че ако футболистите искат да работят с мен, те са длъжни да се трудят седем дни в седмицата. А аз трябва да се уверя, че щабът ми ще обезпечи това нещо. В моите отбори дисциплината играе важна роля", заяви Мойс.

"Също така съм голям привърженик на това да се дава шанс на младите играчи. Много е важно да се развива манталитетът на играчите, но аз също така винаги се вслушвам в мнението на момчетата", каза още шотландецът.

"Сега повече от всякога е необходимо да се следи какви изменения настъпват в нашия отрасъл, трябва да се следят всички новини. Важна роля в нашата професия има също така трансферната политика и именно по нея понякога се определя, дали един мениджър запазва или не своя пост. Когато дойдох в Евертън, отборът се нуждаеше от нов път на развитие и задължението ми като мениджър тогава бе да осигуря на тима възможност да продължи своя път, но използвайки най-новите неща, което не е никак лесно, ако човек не следи новостите", каза още Мойс.

 

  Сподели
116