Поредният добър футболист си тръгва от Арсенал?


Н. Гавазов

Поредният добър футболист си тръгва от Арсенал?

Централният защитник на Арсенал Лоран Кошчелни заплаши да напусне клуба, ако отборът му не започне да печели трофеи. Както е известно, последната победа на "артилеристите" в значим турнир датира отпреди осем години, а наскоро Венгер заяви, че четвъртото място трябва да се разглежда като спечелване на титлата във Висшата лига.

Именно заради принизените амбиции, през последните години от "Емирейтс" си тръгнаха една дузина качествени футболисти и Кошчелни намекна, че той може да направи същото.

"Чувствам се добре в Арсенал и ако сме достатъчно амбициозни, за да се борим с другите отбори, аз искам да остана тук. Трудно е в психологически план. Постоянно сме подложени на натиск и ако не се бяхме класирали за Шампионска лига, това щеше да бъде истинска катастрофа", заяви Кошчелни за Eurosport.

"Ще видим, дали има отбори, които се интересуват от мен. Не възнамерявам да ходя в какъвто и да е друг клуб. Може би ще изпробвам силите си в друга лига. ПСЖ? Не съм контактувал с тях", каза французинът, който е свързван с интерес от страна на Байерн Мюнхен.

"Трудно е всяка година да не печелиш трофеи. Ние сме бойци, професионалисти и искаме да побеждаваме. Искам да добавя нещо в списъка си с постижения. Ако Арсенал не е в състояние да ми предостави това, аз ще го потърся другаде", завърши Кошчелни.

 

  Сподели
112