Шеф в Сити: След години ще бъдем №1 по приходи


А. Йорданов

Шеф в Сити: След години ще бъдем №1 по приходи

Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано вярва, че клуба може да се конкурира с големите европейски грандове. Предизвикателство за клуба е да премине групите на Шампионската лига, а също така и да подържа своята позиция във Вишата лига. Бившият шеф в Барселона обаче смята, че "гражданите" имат възможностите да си съперничат с "големите пушки" и градския съперник Манчестър Юнайтед.

"Развиваме се много бързо. През последните няколко месеца променихме много търговската организация. В момента имаме офис в Лондон и ние сме много успешни. Правилно е да се каже, че Юнайтед са успешен клуб в това отношение, но ние се изравняваме с тях".

"След три години ние ще имаме по - високи приходи от тях и аз не се притеснявам. Ще се конкурираме Юнайтед и на другите пазари. Ние сме смирени, ще дойде и нашето време".

"Давам ви примера на Барселона, не защото сега са номер 1 в света, а защото съм работил там. Когато започнах работа там през 2003 година, отборът беше на 13 - то място по приходи".

"В общи линии, ние сме клуб, които се трансформира, трябва да се променят много неща, и то бързо. Да правим много неща бързо означава, че ние работим в променящата се среда, понякога хаотична среда, така че ще направи някои грешки".

  Сподели
170