Манчестър Сити постави задача на Пелегрини


Н. Гавазов

Манчестър Сити постави задача на Пелегрини

Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано постави пред новия мениджър на отбора задачата да спечели пет трофея в следващите пет години. Очаква се, че в най-близко време "гражданите" ще обявят официалното назначаване на Мануел Пелегрини за наставник на тима - вчера авторитетният The Guardian съобщи, че това ще се случи в началото на следващия месец.

Чилийският специалист ще трябва добре да се потруди, ако иска да се задържи в Сити.

"Мисля, че следващият сезон ще се развие много по-добре за нас. Убеден съм в това. Това не означава, че ние непременно ще спечелим един или два трофея, но от гледна точка на общото положение на нещата, ако погледнем в следващите пет години, бих искал да спечелим пет трофея в това време. Това може да означава, че ние може нищо да не спечелим една или две години, но искам средно по един трофей на сезон. Това се отнася до Висшата лига, Шампионска лига и Купата на Англия. Реалистична ли е тази цел? Мисля, че да", заяви Сориано.

"Ако през следващия сезон не спечелим нищо, но подобрим играта си, достигнем до полуфинал в Шампионска лига, завършим втори във Висшата лига и отново загубим финал в Купата на Англия - това ще се смята за нормално. От новия мениджър искаме не само да построи отбор, а да създаде и футболна концепция, която ще действа през следващите десет години", каза босът.

 

  Сподели
100