Газидис: Следващата година Арсенал трябва да спечели един трофей


Н. Гавазов

Газидис: Следващата година Арсенал трябва да спечели един трофей

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис разказа за задачите, които стоят пред отбора за следващия сезон. Както е известно, последният трофей на тима от "Емирейтс" е от 2005 година, а това предизвиква недоволството сред част от феновете на тима, които с всеки изминал сезон засилват натиска си върху клубното ръководство, което от своя страна не само, че не привлича качествени футболисти, но всяко лято разпродава лидерите си.

Газидис обеща, че тази порочна практика ще спре и от следващия сезон Арсенал ще се бори за трофей.

"Трябва да отбележим, че квалификациите за Шампионска лига не е крайната цел за всички в клуба. Собственикът на Арсенал Стан Крьонке даде ясно да се разбере, че попадането в Шампионска лига е постижение, но нашата крайна цел е постигане на победа в един от главните турнири през следващия сезон.

Ние всички споделяме тези амбиции и ще се стремим да водим клуба напред към нови постижения.

Арсен Венгер и аз вече започнахме да работим над подсилването на отбора. Едно нещо мога да кажа със сигурност - отборът има всичко необходимо, за да се движи напред и фактът, че загубихме само един от последните си 16 мача във Висшата лига само подчертава това. Имаме стабилен фундамент, който може да ни помогне да постигнем успехи", заяви Газидис.

 

  Сподели
163