Венгер: Дълго време не вярвахме в себе си


Н. Гавазов

Венгер: Дълго време не вярвахме в себе си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че за неговия отбор е било жизнено важно да се класира за следващото издание на Шампионска лига. Французинът се радва, че тази задача е била изпълнена. Както е известно, вчера "артилеристите" успяха да победят с 1:0 Нюкасъл и по този начин запазиха четвъртото място в класирането за себе си.

"Квалификациите означават, че ще е лесно да привличаш играчи, когато участваш в Шампионска лига. Смятам, че през последните три месеца демонстрираме впечатляваща стабилност. Спечелихме всичките си гостувания и това е добър трамплин за следващия сезон, защото сега е пълно с клубове с много пари. Оттам конкуренцията става много висока и в момента във футбола няма толкова много таланти, колкото пари", заяви Венгер.

"Аз се радвам, че демонстрирахме изключително отношение и желанието на играчите бе възнаградено. Те продължаваха да вярват, дори когато бяха на седем точки от Тотнъм. Не можехме да си позволим грешки, но и нямаше никакви признаци, че тези играчи са готови да се откажат", продължи французинът.

"От първи февруари спечелихме най-много точки от всички във Висшата лига и аз не вярвам, че това е случайно. Този факт говори, че отборът израсна през сезона. Дълго време ни липсваше вярата в себе си, защото не успявахме да спечелим какъвто и да е голям мач, но победата над Байерн преобрази играта ни като гости", каза още Венгер.

 

  Сподели
157