Капело разкри причините за напускането на Сър Алекс


Н. Гавазов

Капело разкри причините за напускането на Сър Алекс

Старши-треньорът на националния отбор на Русия Фабио Капело заяви, че неговият приятел Сър Алекс Фъргюсън е смятал да продължи още няколко години работата си с "червените дяволи". Както е известно, в сряда легендарният шотландец обяви, че се оттегля от поста мениджър на Манчестър Юнайтед. Капело призна, че е изненадан от решението на Сър Алекс.

"Преди няколко месеца се срещнах със Сър Фъргюсън и той ми каза, че ще продължи да работи. Новината за неговото напускане ме изненада много. Обадих му се вчера и той ми призна, че изпитва стрес във връзка с необходимостта постоянно да побеждава. Това е тежка работа и в него се появи желание да пътува по света заедно със своята жена", заяви Капело.

Наставникът на Русия сподели мнението си и за това, че Ювентус под ръководството на Антонио Конте може да подобри рекорда от спечелени точки, който Фабио постигна през 2006 година. Тогава "бианконерите" събраха 91 точки. Ако торинци спечелят оставащите си два мача през този сезон, те ще имат в актива си 92 пункта.

"Няма никакво съмнение, че Ювентус може да го направи. Те просто нямат конкуренция в Серия А. Както казах и преди, сегашното първенство много се различава от преди. Големите играчи не идват, а бягат и това се вижда от рейтинга на Италия, която отстъпи първото място на немски, английски и испански отбори", каза още наставникът на националния отбор на Русия.

 

  Сподели
124