Мойс подписа шестгодишен договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Мойс подписа шестгодишен договор с Юнайтед

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс след края на сезона ще оглави Манчестър Юнайтед, съобщи официалният сайт на шампионите. Според информацията, контрактът на 50-годишния шотландски специалист влиза в сила от 1 юли и е с продължителност 6 години.

Както е известно, вчера Сър Алекс Фъргюсън обяви, че слага край на кариерата си като мениджър, а Sky Sports съобщи, че до 48 часа ръководството на "червените дяволи" ще обяви името на наследника на легендарния шотландец.

Първите индикации, че това ще е Дейвид Мойс се появиха снощи, когато ВВС информира, че Дейвид напуска Евертън, за да оглави Юнайтед. Тези предположения се засилиха днес по обед, когато букмейкърските кантори спряха да приемат залози за нов наставник на Манчестър Юнайтед, а след като в следобедните часове "карамелите" обявиха на официалния си сайт, че Мойс напуска, за да оглави "червените дяволи", всичко стана ясно.

"Винаги съм се възхищавал на неговата работа и през 1998 година се опитах да го привлека за асистент-мениджър. Той беше млад човек, в началото на кариерата си и след това замина за Евертън, където свърши прекрасна работа. Няма съмнение, че Мойс притежава всички качества, за да бъде мениджър на Юнайтед", заяви Сър Алекс.

"В лицето на Дейвид Мойс имаме човек, който разбира от нещата, което прави този клуб специален. Сдобихме се с човек, който се ангажира с дългосрочна работа и ще гради отбори за бъдещето. Стабилността е гаранция за успеха. Радвам се, че Дейвид прие и очаквам с нетърпение да работим заедно", заяви Сър Чарлтън.

  Сподели
198