Сър Алекс напуска Юнайтед още тази седмица?


Н. Гавазов

Сър Алекс напуска Юнайтед още тази седмица?

Авторитетното британско издание The Telegraph излезе с екслузивен материал преди около час, в който уверява, че великия мениджър, оглавяващ Манчестър Юнайтед повече от 26 години е готов да прекрати работата си още преди неделния мач със Суонзи.

Слуховете за това са се появили след мача по голф между играчите от отбора и неговия треньорски щаб. Многобройните опити на нашите английски колеги да получат потвърждение или опровержение на информацията от клуба от "Олд Трафорд" не се увенчали с успех.

Проблемът е, че още през август Юнайтед изнесе част от акциите си на Ню-Йоркската фондова борса и съгласно условията клубът трябва да бъде акуратен с информациите около вътрешния живот и по отношение на всяка смяна на мениджъра.

Източник близък до футболистите твърди, че самия мач по голф бил засенчен от слуховете, че 71-годишния шотландец ще напусне своя пост, независимо от това, че в телевизионното превю за срещата с Челси в неделя Сър Алекс заяви своята решителност да продължи работата си.

Евентуален наследник на Сър Алекс са обичайните за ухото специалисти - Дейвид Мойс и Жозе Моуриньо, които се очакват да напуснат съответно Евертън и Реал Мадрид. Някои фигури от "Олд Трафорд" уверяват, че когато си отиде Сър Фъргюсън, в треньорския щаб ще влезе Райън Гигс.

Съществена роля в това революционно решение играе фактът, че изпълнителния директор Дейвид Гил ще напусне своя пост заради длъжност в УЕФА, а това е човекът, с когото Сър Алекс е работил в тясно сътрудничество дълги години и на когото има голямо доверие.

 

  Сподели
144