Мата: Ако спечелим ЛЕ и завършим трети, значи сезонът е успешен


Н. Гавазов

Мата: Ако спечелим ЛЕ и завършим трети, значи сезонът е успешен

Полузащитникът на Челси Хуан Мата сподели очакванията си от предстоящата среща с Тотнъм от 33 кръг на Висшата лига на Англия, а също така разказа при какви резултати на отбора сезонът ще се смята за успешен.

"Мачът с Манчестър Юнайтед беше много тежък в психологически и физически план. Разбирахме, че това е много важна среща за нас. Получават се на практика два финала за нас... вторият е срещу Тотнъм в сряда", заяви Мата.

"Смятам, че ако успеем да победим "шпорите", ще бъдем много близо до Шампионска лига, отколкото миналата седмица. Тотъм побеждава и ни подлага на натиск, същото е и с Арсенал. Получава се така, че три отбора се борят за място в Шампионска лига. Сега обаче сме трети и играем у дома си. Ако победим в сряда, то вероятно ще попаднем в Шампионска лига. В случай, че спечелим Лига Европа и завършим трети, спокойно може да смятаме сезона за успешен", допълни испанецът.

"Бейл? Той за мен е най-добрият играч в момента. Способен е да реши изхода на всеки мач, както го направи през уикенда. Гарет е много млад, той притежава всички качества, за да твърдим, че има голямо бъдеще", завърши Мата.

 

  Сподели
88