Бенитес: Не смятам, че Юнайтед е по-силен от Сити и Челси


Н. Гавазов

Бенитес: Не смятам, че Юнайтед е по-силен от Сити и Челси

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес определи стабилността като основен фактор за успеха на Манчестър Юнайтед в английската Висша лига. Както е известно, утре двата тима ще излязат един срещу друг в рамките на 36-я кръг на Премиършип. За "червените дяволи" сезонът вече приключи, но не така стоят нещата с Челси, който води яростна борба с Арсенал и Тотнъм за топ 4. Бенитес е убеден, че Юнайтед с нищо не превъзхожда неговия отбор.

"В английската Висша лига Сър Фъргюсън е мениджър от световна класа. А когато ръководиш топ отбор и дълги години имаш преимущество във финансов план над съперниците си, ти може да продължиш да печелиш и да продължаваш да говориш", заяви Бенитес.

"Когато обаче дойде време да премериш сили с други европейски отбори, нещата се усложняват. Трябваше ли Юнайтед да спечели повече трофеи на европейската сцена? Не знам. Смятам, че това е отбор от висша класа, който се води от топ-мениджър. Нека се опрем на това", допълни испанецът.

"Смятам, че през този сезон Манчестър Юнайтед бе най-стабилен от всички във Висшата лига заслужено спечели титлата. Но по-силен ли е от Манчестър Сити? Не съм убеден. Юнайтед е по-добър от Челси? Също не съм убеден", каза още Бенитес.

 

  Сподели
83