Нюкасъл забрани на журналистите от The Telegraph да стъпват на домашния стадион


Н. Гавазов

Нюкасъл забрани на журналистите от The Telegraph да стъпват на домашния стадион

Нюкасъл забрани на журналисти от The Telegraph да посещават домакинските мачове на отбора, както и пресконференциите на треньорския щаб, а също така и да вземат интервюта от който и да е било член на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк". Това решение е следствие на последния материал в изданието, в който се твърдеше, че има сериозни разногласия в отбора и играчите са разделени на групички.

Авторът на материала, Люк Едуардс, твърдеше, че футболистите са недоволни от френските си колеги, които преследват само своите цели и не се интересуват от съдбата на тима и резултатите.

Нюкасъл се обърна към медията да снеме материала от интернет изданието и да поднесе публичните си извинения. От The Telegraph обаче отказаха да го направят, позовавайки се на правото на достъп на хората до всякаква информация, още повече, че въпросната статия е написана на базата на признания на футболисти от Нюкасъл.

Сега обаче представители на The Telegraph са лишени от възможността да посещават домакинските срещи на Нюкасъл и да вземат интервюта.

 

  Сподели
135